Kirkmans animerade superhjälte startklar

The Walking Dead-skaparen Robert Kirkmans animerade superhjälte har fått ett premiärdatum. Steven Yeun och J K Simmons ger röst åt huvudkaraktärerna i Invincible.

Amazon slog sig in på den överbefolkade superhjältemarknaden med satirserien The Boys som blev en stor framgång och nu också ska få en spinoff. Nästa superhjältesatsning från Amazon är animerad och bygger på en populär tecknad serie för vuxna som introducerades 2002 av Robert Kirkman, i tv-världen mest känd som skaparen av The Walking Dead.

Centralkaraktär i Invincible är Mark Grayson, som kort efter sin 17-årsdag börjar utveckla samma krafter som sin far Nolan. Den senare är planetens mäktigaste superhjälte, utomjordingen Omni-Man.

Rösterna görs av Steven Yeun och J K Simmons. Yeun slog igenom i The Walking Dead och finns nu med i Oscarssnacket för sin insats i Minari. J K Simmons har redan vunnit en birolls-Oscar för Whiplash.

De tre första avsnitten av totalt åtta i den första säsongen blir tillgängliga hos Amazon Prime den 26 mars. Premiärdatumet avslöjas i det första klippet från Invincible (se ovan). Här är en annan teaser som ger lite mer information om tv-serien, vars animerade stil är trogen den tecknade versionen: