Disney gör Beauty and the Beast-serie

Långfilmen Beauty and the Beast ska få en prequelserie. Disney har gett klartecken för en miniserie med Josh Gad och Luke Evans.

Vad hade Gaston (Evans) och hans sidekick LeFou (Gad) för sig innan de två karaktärerna dök upp i långfilmen från 2017 och bevittnade romansen mellan skönheten Belle och odjuret? Det ska utforskas i en Disney Plus-serie där Luke Evans och Josh Gad ska reprisera sina roller från musikalfilmen.

I en åtta avsnitt lång musikalserie ska tittarna få följa den omaka duons äventyr ihop med LeFous styvsyster Tilly. Tilly spelas av Briana Middleton aktuell även i den kommande George Clooney-filmen The Tender Bar.

Ett överraskande avslöjande om styvsysterns förflutna blir starten på en resa fylld med romantik, komedi och äventyr. Samtidigt som mysteriet från förr börjar klarna så ökar farorna i nutid, och via gamla vänner och nya fiender blir det allt mer tydligt att detta är fråga om ett kungadöme som döljer många hemligheter.

Once Upon a Time-skaparna Edward Kitsis och Adam Horowitz kommer att fungera som seriens showrunners ihop med Josh Gad.

Emma Watson och Dan Stevens, som spelade huvudkaraktärerna i blockbuster-filmen, är i nuläget inte knutna till tv-projektet men enligt källor till Hollywood Reporter är det inte uteslutet att de kan dyka upp i gästroller.

“För alla som undrar hur Gaston och LeFou kunde bli vänner och partners och hur en mystisk magiker kastade den ödesdigra trollformeln som förvandlade en prins till ett odjur så kommer den här serien äntligen att erbjuda de svaren … och framkalla en helt ny uppsättning frågor,” säger Gary Marsh, Disney Television, i ett uttalande.

The CW har tidigare gjort en tv-serie baserad på den klassiska sagan Beauty and the Beast. Den gick på den ungdomsinriktade kanalen 2012-2016.