Trailer: Säsong 2 av The Alienist

Den första trailern för säsong två av The Alienist har släppts. I Angel of Darkness har Dakota Fannings karaktär Sara Howard startat en egen detektivbyrå.

TNT-serien The Alienist dök upp på Netflix i april 2018 och lanserades då som en miniserie. Drygt två år senare släpper TNT den första trailern för The Alienist: Angel of Darkness och meddelar samtidigt att perioddramats andra säsong startar den 26 juli. Netflix, som äger rättigheterna utanför USA, har dock ännu inte annonserat något premiärdatum.

The Alienist bygger på Caleb Carrs roman med samma namn. Den första säsongen utspelade sig år 1896 och följde psykologen Laszlo Kreizler (Daniel Brühl) när han, med hjälp av New York Times-illustratören John Moore (Luke Evans) och sekreteraren och wannabe-detektiven Sara Howard (Dakota Fanning), försökte ringa in en seriemördare som ritualmördade barn i New York.

I The Alienist: Angel of Darkness har Sara Howard öppnat sin egen detektivbyrå och leder utredningen av ett nytt fall. Hon återförenas med Laszlo Kreizler och John Moore, numera reporter på New York Times, för att lösa kidnappningen av Ana Linares, ett litet spädbarn som förts bort från den spanska ambassaden. Utredningen leder dem i riktning mot en farlig och svårfångad mördare.

Enligt den officiella beskrivningen kommer säsong två att ”fokusera på de provokativa frågorna under denna era – den institutionella korruptionen, inkomstskillnaderna, sensationspressen och kvinnans roll i samhället – teman som går att relatera till än i dag.”