Scream Queens: Sådan mor, sådan dotter

Jamie Lee Curtis återskapar i nya skräckkomedin Scream Queens sin mors klassiska duschscen i Psycho. Ett smakprov från inspelningen finns nu på hennes twitter.

Ni känner alla till den. Janet Leigh i duschen i Alfred Hitchcocks Psycho. Den klassiska scenen från den svartvita filmen, som kom redan 1960, har blivit symbol för hela skräck- och rysargenren. Jamie Lee Curtis, dotter till Hollywoodlegenderna Janet Leigh och Tony Curtis, blev sedan själv popkulturell skräckdrottning i rollen som Laurie Strode i Alla helgons blodiga natt från 1978.

Ryan Murphy har som en hyllning till Jamie Lee Curtis skapat en ny serie som kan ses som en korsning mellan hans två största tv-succéer Glee och American Horror Story. Hyllningen tar han nu ett steg längre genom att indirekt inkludera även Janet Leigh, som avled 2004. Jamie Lee Curtis har på sin Twitter delat med sig av en bild från inspelningen där teamet bakom Scream Queens återskapade den berömda Psycho-scenen – och effektivt skapade buzz för den nya serien:

Skräckkomedin Scream Queens har premiär på Fox den 22 september. Jamie Lee Curtis spelar rektor på ett college där flera mord inträffar. Emma Roberts gör rollen som queen bee och ordförande i den kvinnliga skolföreningen på Wallace University. Lea Michele, Skyler Samuels, Diego Boneta, Abigail Breslin och Keke Palmer finns också i rollistan. Här är den officiella trailern för Scream Queens:

https://www.youtube.com/watch?v=-FtenR69qmk