Nytt offer för stalker-Joe i You

Succéserien You har fått ett premiärdatum. På annandag jul släpper Netflix den andra säsongen med Penn Badgley som stalker-Joe.

Vem vill inte ha lite julmys ihop med en stalker? Netflix tycker i alla fall att det är läge att släppa den andra säsongen av den oväntade succéserien You på annandagen.

Den första säsongen av You producerades för den amerikanska tv-kanalen Lifetime som sände alla avsnitt utan att det blev särskilt mycket buzz kring serien. Men när Netflix gjorde serien till en del av sin katalog exploderade intresset och serien växte till en riktig snackis . När den andra säsongen nu närmar sig har You omvandlats till en originalserie från Netflix.

Gossip Girl-skådisen Penn Badgley spelar Joe Goldberg, föreståndare för en bokhandel, som i den första säsongen utvecklade en sjuklig fixering vid en av kunderna. Med hjälp av sociala medier och Internet övervakar Joe varje steg Guinevere Beck (Elizabeth Lail) tar. Passande då att Badgley använder sociala medier för att marknadsföra premiärdatumet för säsong två.

Den första säsongen av You byggde på Caroline Kepnes bästsäljande roman med samma namn (Du i svensk översättning). Den andra säsongen är löst baserad på den andra boken i serien, Hidden Bodies (Gömda kroppar). Den nya berättelsen tar Joe Goldberg till Los Angeles. Där möter han Love Quinn (Victoria Pedretti), en blivande kock som inte är lika aktiv på sociala medier som hans tidigare offer.

You är skapad av två av Hollywoods mest namnkunniga tv-författare; Sera Gamble (The Magicians) och Greg Berlanti (bland annat bakom The Flash, Supergirl och alla andra superhjälteserier på kanalen The CW).