Premiärdatum för On My Blocks-spinoffen Freeridge

On My Block-spinoffen Freeridge har fått ett premiärdatum. Netflix har också släppt de första bilderna från ungdomsserien med fyra nya tonåringar i centrum.

Netflix producerade fyra säsonger av On My Block, innan streamingjätten la ned komediserien om de fyra gatusmarta skolungdomarna i South Central, ett av Los Angeles tuffaste områden. Nu kommer spinoffen Freeridge, döpt efter det fiktiva kvarter där ungdomarna lever sina liv.

Även Freeridge är en coming of age-historia. I centrum finns de rivaliserande syskonen Gloria (Keyla Monterroso Mejia) och Ines (Bryana Salaz) och deras vänner Demi (Ciara Riley Wilson) och Cameron (Tenzing Norgay Trainor) som släppt lös en förbannelse som för in olycka i deras liv.

“De fyra nya huvudkaraktärerna i Freeridge kliver inte in i skorna från våra originalmedlemmar. De kliver in i sina egna skor, bredvid arvet från ungdomarna som kom före dem. Genom ögonen på den nya vängruppen kommer vi att se ett Freeridge som vi känner och utforska ett Freeridge vi inte har sett förut”, säger spinoffens showrunner Lauren Iungerich i ett uttalande.

Från originalserien återvänder Paula Garcés som Geny Martinez, Eric Gutierrez som Ruben Martinez, Eme Ik0wuakor som Dwayne Turner och Raushanah Simmons som Fran Turner. Dessutom finns Peggy Blowm som spelade Marisol Martinez, känd även som abuelita i On My Block, i rollistan.

Här är ytterligare några nysläppta bilder från Freeridge som landar hos Netflix den 2 februari: