Datum för Vinyl, Girls och Togetherness

Nedräkningen kan börja. Rock’n’roll-dramat Vinyl har fått ett premiärdatum. Samtidigt har HBO avslöjat när två andra serier, Girls och Togetherness, återkommer.

Februari blir en het HBO-månad. Och allra hetast är Vinyl, musikdramat från Mick Jagger, Martin Scorsese och skaparen Terence Winter (Boardwalk Empire).

I början av oktober släppte HBO en trailer som gav tittarna hopp om en januaripremiär. Men nu är det alltså officiellt att serien kickar igång i USA på Alla hjärtans dag den 14 februari. Det är svårt att se någon symbolik i det, men klart är i alla fall att serien, som utspelar sig på 1970-talet, kommer att osa av sex, droger och rock’n’roll.

Martin Scorsese har regisserat dubbelavsnittet som inleder den tio avsnitt långa säsongen. Bobby Cannavale (Boardwalk Empire) spelar Richie Finestra som försöker rädda sitt skivbolag och är på desperat jakt efter det nya soundet i drogdimmornas New York. Olivia Wilde spelar hans fru.

Trailer för Vinyl här:

https://www.youtube.com/watch?v=gy2-pb1RjQ0

En vecka senare, den 21 februari, är det dags för nya avsnitt av dramakomedierna Girls och Togetherness.

Girls-Renewed-for-Season-5-630x420

Girls brukar normalt ha premiär i januari, men fansen får den här gången har lite mer tålamod. Lena Dunhams komedi om fyra hipstertjejer i New York har kommit fram till den femte säsongen. Lena Dunham, som producerar, skriver, regisserar och spelar huvudrollen, räknar med att säsong 6 blir den sista. Säsong 5 är redan färdiginspelad så Dunham och hennes radarpartner Jennie Konner funderar nu som bäst på hur historien om Hannah Horvath och hennes vänner ska knytas ihop.

Togetherness-TV-Series

Togetherness hade premiär så sent som i början av det här året. Bröderna Mark och Jay Duplass har skapat dramakomedin som fått mycket beröm för sin nakna skildring av fyra krisande förortsmänniskor. Mark Duplass, Melanie Lynskey, Amanda Peet och Steve Zissis spelar huvudrollerna och speciellt Lynskey och Zissis gör minnesvärda rollprestationer. Den andra säsongen består av åtta avsnitt. Läs vår recension av säsong 1 här.

HBO Nordic brukar göra serierna tillgängliga dagen efter premiären i USA. Det betyder att Vinyl har svensk premiär den 15 februari och att Girls och Togetherness sedan följer den 22 februari.