Riley Keough som true crime-författare i Under the Bridge

Författaren Rebecca Godfrey avled tidigare i höst. Nu står det klart att hon ska spelas av Riley Keough i tv-bearbetningen av Godfreys hyllade true crime-roman Under the Bridge.

Processen att göra tv-serie av Under the Bridge var redan påbörjad hos den amerikanska streamingtjänsten Hulu när Rebecca Godfrey i början av oktober avled i lungcancer vid 54 års ålder. Hon var själv en av projektets exekutiva producenter.

Nu fortsätter arbetet utan Rebecca Godfrey men med Riley Keough som både ska medverka som producent och spela rollen som författaren i den sanna historien om mordet på 14-åriga Reena Virk som skulle möta upp vänner på ett party men försvann i närheten av Craigflower Bridge i Saanich i British Columbia, Kanada, och aldrig kom tillbaka hem.

Rebecca Godfrey.

Vid tiden för mordet, som skedde 1997, var Rebecca Godfrey en ung författare som återvänt till sina kanadensiska hemtrakter i Victoria, och där började fördjupa sig i det märkliga brottsfallet som ägnades stor uppmärksamhet i de lokala medierna.

Som ung kvinna lyckades hon få de mordmisstänkta ungdomarnas förtroende och blev allt mer fascinerad av fallet, ungefär som Truman Capote när han skrev In Cold Blood.

I true crime-thrillern Under the Bridge: The True Story of the Murder of Reena Virk tar Rebecca Godfrey läsarna med in i den hemliga värld som skapats av de sju flickorna och den enda pojken som var misstänkta för det råa mordet, och börjar allt eftersom handlingen fortgår avslöja uppseendeväckande detaljer om den osannolika mördaren.

Huvudrollsinnehavaren Riley Keough är känd från The Girlfriend Experience och syntes senast i The Terminal List. Hon är också aktuell i den kommande Amazon Prime-serien Daisy Jones & The Six.