Trailer: Under the Bridge med Keough och Gladstone

När produktionen började av true crime-dramat Under the Bridge var Riley Keough det största namnet. När Hulu nu släpper en trailer är det Oscarsnominerade Lily Gladstone som drar till sig uppmärksamheten.

När den för tidigt avlidna författaren Rebecca Godfrey hyllade true crime-roman Under the Bridge bearbetats till tv-serie så berättas historien utifrån ögonen på Godfrey och en lokal polis. Rebecca Godfrey spelas av Riley Keough och den lokala polisen av Lily Gladstone.

Riley Keough som Rebecca Godfrey. Foto: Disney

Riley Keough är känd från The Girlfriend Experience och för att hon är barnbarn till Elvis Presley. Hon syntes senast i Amazon Prime-serien Daisy Jones & The Six, som hon Emmy-nominerades för.

Lily Gladstone har precis avslutat en intensiv galasäsong, där hon belönades med en rad priser för sin roll i Flowers of the Killing Moon, men till slut förlorade Oscarsstatyetten till Emma Stone.

Lily Gladstone som polisen Cam Bentland. Foto: Disney

Inte helt oväntat hamnar mycket av ljuset på Gladstone i den nysläppta trailer som visar hur hennes karaktär, den lokala polisen Cam Bentland, arbetar med den mordutredning som hela den åtta avsnitt långa miniserien rör sig runt. De två första avsnitten kommer till den amerikanska streamingtjänsten Hulu den 17 april. I Sverige är det Disney+ som gäller, men oklart när.

Processen att göra tv-serie av Under the Bridge var redan påbörjad när Rebecca Godfrey i oktober 2022 avled i lungcancer 54 år gammal. Hon var då själv en av Hulu-projektets exekutiva producenter. 

Arbetet fortsatte utan Rebecca Godfrey men med Riley Keough, både som producent och i rollen som författaren i den sanna historien om mordet på 14-åriga Reena Virk (Vritika Gupta), som skulle möta upp vänner på ett party men försvann i närheten av Craigflower Bridge i Saanich i British Columbia, Kanada, och aldrig kom hem igen. 

Rebecca Godfrey.

I true crime-thrillern Under the Bridge: The True Story of the Murder of Reena Virk tar Rebecca Godfrey läsarna med in i den hemliga värld som skapats av de sju flickor och den enda pojken som var misstänkta för det råa mordet, och börjar allt eftersom handlingen fortgår avslöja uppseendeväckande detaljer om den osannolika mördaren.

Vid tiden för mordet, som skedde 1997, var Rebecca Godfrey en ung författare som återvänt till sina kanadensiska hemtrakter i Victoria, och där började fördjupa sig i det märkliga brottsfall som ägnades stor uppmärksamhet i de lokala medierna. 

Som ung kvinna lyckades hon få de mordmisstänkta ungdomarnas förtroende och blev själv allt mer fascinerad av fallet, ungefär som Truman Capote när han skrev In Cold Blood.