Klart när Happy Valley återkommer

Efter närmare sju år är det äntligen dags för upplösningen. BBC har meddelat att den sista säsongen av kriminaldramat Happy Valley gör avstamp på nyårsdagen.

Fansen av Sally Wainwrights både prisbelönade och populära kriminaldrama har fått vänta osedvanligt länge även för att vara i den nya tv-eran där det ofta kan gå år mellan säsongerna. Den senaste säsongen av Happy Valley hade säsongsfinal i mars 2016. 

För drygt ett år sedan kom äntligen beskedet att en tredje och sista säsong var på väg och nu har BBC även annonserat premiärdatumet. Nyårsdagen gäller dock bara hemma i Storbritannien. Utanför öriket får vi vänta ännu längre.

I säsong tre upptäcker polisinspektör Cathrine Cawood kvarlevorna av ett mordoffer i en tömd reservoar. Det utlöser en serie av händelser som leder henne tillbaka till mördaren och sexualförbrytaren Tommy Lee Royce, som också är fadern till hennes nu 16-åriga barnbarn Ryan. Ryan bor fortfarande med Catherine men har en egen uppfattning om vilken sorts relation han vill ha med den man och nemesis som Catherine vägrar erkänna som hans far.

Catherine själv är på väg mot pensionen men fortsätter slåss mot de aldrig sinande drogproblemen i Hebden Bridge. Hon är nu säkrare på sig själv och vägrar att ta skit från någon.

Sarah Lancashire återvänder som polisinspektör Catherine Cawood. Likaså James Norton i rollen som Tommy Lee Royce. BBC har också tidigare frestat med de första bilderna på Catherines syster Clare (Siobhan Finneran) och tonåriga barnbarnet Ryan (Rhys Connah).

De två två första säsongerna av Happy Valley kan i Sverige streamas på C More och SVT Play. SVT har de första visningsrättigheterna. När säsong tre anländer till SVT Play återstår att se.

Här är den korta teasern där det brittiska premiärdatumet annonseras.

Den tålmodiga fanbasen ska inte räkna med att det kommer någon fortsättning på kriminaldramat längre fram. Sally Wainwright och Sarah Lancashire har själva enats om att den tredje säsongen av Happy Valley är den sista. “Hon vet när nog är nog. Så vi har planerat det som en historia i tre delar och jag är nöjd med att vi hållit oss till det. Du vet, med vissa serier är det som: är detta den sista säsongen? Och sedan slutar det med en dum cliffhanger. Men det här är mycket tydligt slutet på historien,” säger Wainwright till The Guardian.