Nästa Flanagan-skräckis: Midnight Mass

The Haunting-skaparen Mike Flanagan har spelat in ännu en skräckserie för Netflix. Hustrun Kate Siegel finns med även i Midnight Mass.

Mike Flanagan har till många skräckfantasters besvikelse förklarat att det inte finns något nytt kapitel planerat i den populära antologiserien som inleddes med The Haunting of Hill House 2018 och förra året följdes av The Haunting of Bly Manor.

Men Netflix-publiken har ändå mer Flanagan-skräck att se fram emot. Strax före jul meddelade skräckmästaren att produktionen av den nya serien, Midnight Mass, precis avslutats i Vancouver och att det trots alla covid-restriktioner ”varit den bästa produktionserfarenheten i karriären”.

Mike Flanagan har skrivit, producerat och regisserat samtliga sju avsnitt av Midnight Mass som han beskriver som ett drömprojekt sedan lång tid tillbaka. Hans Haunting-stjärna och hustru Kate Siegel finns med även i den nya skräckserien. Robert Longstreet, Annabeth Gish och Henry Thomas känns också igen från Hill House. De har sällskap av bland andra Zach Gilford, Hamish Linklater, Michael Trucco och Samantha Sloyan.

Midnight Mass utspelar sig i ett samhälle på en isolerad ö där mirakulösa, övernaturliga händelser och skrämmande omen börja ske bland befolkningen efter att en karismatisk, men mystisk ung präst anlänt till ön.

Netflix har ännu inte annonserat något startdatum för Midnight Mass.