Nu kommer Sopranos-filmen till HBO Max

Efter att ha visats i USA blir nu Sopranos-filmen The Many Saints of Newark tillgänglig även i Sverige. Den 29 november är det premiär på HBO Max.

I The Many Saints of Newark berättar skaparen David Chase bakgrundshistorien till hur Tony Soprano blev den mäktiga maffiabossen i den mångfaldigt prisbelönade HBO-serien The Sopranos.

James Gandolfini, som spelade Tony Soprano i tv-serien, avled 2013. När tittarna nu för första gången på 14 år välkomnas tillbaka till Sopranos-universumet så är det sonen Michael Gandolfini som spelar den ikoniska karaktären i en långfilm som utspelar sig 1967.

En ung Anthony Soprano växer upp under en av de mest tumultartade epokerna i Newarks historia. Han är på väg att bli man precis när rivaliserande gangstergäng börjar utmana den mäktiga DiMeo-familjens grepp om den allt mer uppdelade staden. I denna föränderliga värld kämpar den farbror som han avgudar, Dickie Moltisanti, med att klara av både sina professionella och personliga åtaganden. Dickies inflytande på den lättpåverkade brorsonen kommer att hjälpa till att forma tonåringen till den mäktiga maffiaboss han senare kommer att bli känd som: Tony Soprano.

Dickie Moltisanti spelas av Alessandro Nivola. I andra viktiga roller syns Leslie Odom jr, Jon Bernthal, Corey Stoll, Billy Magnussen, Michela De Rossi, John Magaro, Ray Liotta och Vera Farmiga.

Foto: Barry Wetcher/Warner Bros

Alan Taylor, Emmybelönad för sin regi av The Sopranos, har regisserat filmen med manus av seriens skapare David Chase och Lawrence Konner.

Filmen gick upp på biograferna i USA den 1 oktober och blev samtidigt tillgänglig på HBO Max i USA. Med start den 29 november får även de svenska HBO Max-abonnenterna möjlighet att se The Many Saints of Newark.

Tv-serien om maffiafamiljen i New Jersey började sändas på HBO 1999. I dag betraktas The Sopranos som en av de bästa tv-serierna genom tiderna. Totalt vann serien 21 Emmys. Alla sex säsongerna finns fortfarande att streama på HBO Max.