Redan klart för femte säsong av Slow Horses

Den fjärde säsongen av den Gary Oldman-ledda spionserien Slow Horses är redan inspelad. En vecka efter finalen på säsong tre ger Apple TV+ klartecken även för en femte säsong.

Gary Oldman spelar Jackson Lamb, en briljant men hetlevrad ledare för en dysfunktionell grupp agenter som dumpats i den brittiska spionorganisationen MI5:s så kallade Slough House. De kallas för “de långsamma hästarna” och har gjort misstag i tjänsten som förstört deras karriärer.

Apples populära spiondrama är baserat på den brittiska thrillerförfattaren Mick Herrons bokserie Slough House. Den första säsongen var byggd på den första romanen Slow Horses, den andra är inspirerad av Dead Lions, den tredje av Real Tigers och den fjärde av Spook Street. Den femte säsong som precis fått grönt ljus ska baseras på den femte boken London Rules.

Enligt synopsis är alla misstänksamma när technörden Roddy Ho har en glamorös flickvän. Men när en serie allt mer bisarra händelser inträffar runt om i staden blir det De långsamma hästarnas uppgift att räkna ut hur allt är ihopkopplat.

Förutom Gary Oldman som Jackson Lamb återvänder även Kristin Scott Thomas som MI5-vicechefen Diana Taverner, Jack Lowden som River Cartwright och Christopher Chung som Roddy Ho.

Först ska dock den redan inspelade fjärde säsongen få ett premiärdatum. Någon gång i slutet av 2024 väntas Slow Horses återvända till Apple TV+: