Dr Watson-serie utan Sherlock Holmes

Sherlock Holmes är död och hans kompanjon söker sig tillbaka till den medicinska världen där det också finns mysterium att lösa. Morris Chesnut ska spela doktor John Watson i tv-serien Watson.

Det är The Elementary-producenten Craig Sweeney som skapat en ny serie inom ramen för Sherlock Holmes-universumet som dock inte har någon koppling till The Elementary trots att även Watson ska utspela sig i nutid.

Den amerikanska tv-kanalen CBS, som beställt serien, beskriver Watson som en sjukhusserie med en stark ryggrad av utredningsarbete där en av historiens största detektiver vänder sin uppmärksamhet från att lösa kriminalfall till att lösa medicinska mysterier.

Enligt synopsis inleds berättelsen ett år efter att Dr Watsons vän och partner Sherlock Holmes dödats av deras gemensamma ärkefiende, professor James Moriarty. Watson återupptar sin medicinska karriär som chef för en klinik som ägnar sig åt att behandla sällsynta störningar. Hans gamla liv gör sig dock påmint: Moriarty och Watson ska skriva sitt eget kapitel av en historia som har fascinerat publiken under mer än ett århundrade.

Morris Chesnut är väl bekant med läkarrollen efter sin tid som doktor Bartett Cain i sjukhusserien The Resident. Nu ska ha en spela en mer ikonisk doktor.

“Vi är glada att få visa upp en så älskad karaktär från Sherlock Holmes-världen i centrum för den här serien och att Morris Chesnut ska ge liv åt honom i en fräsch och oväntad version av den odödliga doktorn. Craig Sweeneys vågade nya vision av den komplexa Dr Watson väver in karaktärsdrivet berättande med spännande medicinska mysterier”, säger CBS underhållningschef Amy Reisenbach i ett uttalande.

Watson väntas anlända till CBS:s tablå under tv-säsongen 2024-2025. Första streaminganhalt för CBS-serier är Paramount+. I Sverige betyder det att Skyshowtime ligger närmast till hands.