Amerikansk remake av svenska Heder

Hon var showrunner för original-CSI. Nu ska Carol Mendelsohn göra en remake av Viaplays originalserie Heder som i Sverige återkommer med en tredje säsong nästa år.

Carol Mendelsohn var showrunner för CSI: Crime Scene Investigations, serien som för 20 år sedan startade hela den framgångsrika CSI-franchisen. Hon är nu exekutiv producent för revival-serien CSI: Vegas och jobbar också ihop med skaparen Dick Wolfe med en Law & Order-spinoff för NBC.

Nu har hon lagt till ytterligare ett NBC-projekt. Nämligen en remake av det svenska kriminaldramat Heder, översatt i den amerikanska bearbetningen till Honor, rapporterar Deadline Hollywood. Jamie Pachino (Sneaky Peat) ska svara för manusbearbetningen. Den före detta NCIS-stjärnan Maria Bello ska också vara med och producera, vilket väl kan tala för att hon kommer att synas i en av huvudrollerna.

Heder handlar om fyra yrkesskickliga kvinnor som har varit vänner sedan juristlinjen och nu driver advokatbyrån Heder där de tar sig an utsatta kvinnors fall. Samtidigt lever de med en ständig oro för att deras mörka hemlighet ska komma upp till ytan.

Serien är skapad efter en idé av Sofia Helin som har utvecklats av Alexandra Rapaport, Anja Lundqvist, Julia Dufvenius och Eva Röse som också är exekutiva producenter.

Heder hade premiär på Viaplay den 30 augusti 2019 och fick ett positivt mottagande som ledde fram till en andra säsong i våras. Den tredje säsongen har spelats in under hösten och väntas till Viaplay under 2022. Alexandra Rapaport, Eva Röse, Julia Dufvenius och Anja Lundqvist fortsätter i huvudrollerna och som exekutiva producenter.

Säsong tre tar vid 18 månader efter finalen av säsong två. Så här skriver Nent Group om handlingen: ”Insatserna höjs och hotbilden mot kvinnor i allmänhet och Heder i synnerhet skruvas upp dramatiskt. De fyra vännerna från juristlinjen i Uppsala utsätts för ännu större fara och personliga dilemman som både söndrar och förenar. Hur mycket tål vänskapen och lojaliteten när hemligheter och lögner kommer till ytan? Elin, Karin, Janni och Nour gör allt för att lämna händelserna i föregående säsong bakom sig men det visar sig vara svårare än de trott.”