Återvändare till Law & Order-revival

Nya och gamla ansikten ansluter i rask takt till återupplivna Law & Order. Senast i raden är Sam Waterston som spelar åklagaren Jack McCoy.

John James McCoy är den näst mest långlivade karaktären i originalserien Law & Order. Sam Waterston (Grace & Frankie) anslöt redan 1994, i den femte säsongen, och var med ändå till slutet år 2010. När Law & Order återvänder tolv år senare med säsong 21 repriserar han rollen som distriktsåklagaren Jack McCoy i sin 17:e säsong.

Det är också klart att Anthony Anderson (Black-ish) skrivit på ett ettårskontrakt för att reprisera rollen som detektiven Kevin Bernard.

Anthony Anderson i rollen som Kevin Bernard. Foto: NBC

Den allra mest långlivade karaktären var för övrigt biträdande poliskommissarien Anita Van Buren, spelad av S Epatha Merkerson i 17 säsonger. Karaktären finns dock inte kvar i polishuset när serien återvänder. I stället har hon fått en efterträdare i form av Kate Dixon, spelad av Camryn Manheim (The Practice). Manheim har tidigare i små biroller spelat tre olika karaktärer i Law & Order.

Bland de nya ansiktena återfinns även Hugh Dancy (Hannibal, Homeland) och Jeffrey Donovan (Burn Notice).

Law & Order gör sällskap med de andra två serierna i kanalen NBC:s franchise-block, Law & Order: SVU och Law & Order: Organized Crime, med start torsdag den 24 februari. Originalserien kommer därefter att kunna streamas på NBCUniversals streamingplattform Peacock, vilket bör betyda att serien blir tillgänglig i Sverige efter att Skyshowtime lanserats nästa år.