Trailer: Nytt läsår på Abbott Elementary

Ett nytt läsår rings snart in på Abbott Elementary. När säsong två av succékomedin inleds är det med två nyblivna Emmy-vinnare i ensemblen.

Quinta Brunson har skapat Abbott Elementary och döpt serien efter sin favoritlärare från uppväxten. Hon spelar själv läraren Janine Teagues. I går belönades hos med en manus-Emmy i komedifacket. En Emmy tilldelades också Sheryl Lee Ralph för bästa biroll i en komediserie. Hon spelar förskolläraren Barbara Howard.

ABC-serien Abbott Elementary handlar om en grupp dedikerade lärare och en tämligen tondöv rektor som är fast beslutade att hjälpa eleverna på en offentlig skola i Philadelphia att nå sina mål i livet. Trots dåliga odds, underfinansiering och skoldistriktets inställning älskar de sitt arbete.

Liksom i The Office och Parks and Recreation sker berättandet i så kallad mockumentary-stil, det vill säga i formen av en sorts fiktiv dokumentär-serie.

Den 21 september startar den nya säsongen. Personalen är då tillbaka på Willard R. Abbott Public School för att förbereda det kommande läsåret, vilket också framgår i den nysläppta trailern för säsong två som kommer att bestå av betydligt fler avsnitt, 22 stycken.

Abbott Elementary kan i Sverige streamas på Disney+ där hela den första säsongen nu finns samlad.