Ramsey och Whittaker två av fångarna i Time

Jimmy McGovern har funnit skådespelarna till den andra säsongen av sin succéserie Time. Heta Bella Ramsey och Jodie Whittaker ska spela två av fångarna i BBC:s fängelsedrama.

Sean Bean och Stephen Graham spelade en fånge respektive fängelsechef i den första säsongen av den prisbelönade BBC One-serien Time. Jimmy McGovern (Cracker) fortsätter i den andra säsongen att utforska det inhumana brittiska fängelsesystemet, men nu med tre kvinnliga fångar i centrum.

Bella Ramsey, från Game of Thrones och The Last of Us, och Jodie Whittaker, känd som den första kvinnliga Doctor Who, spelar Kelsey och Orla, två av fångarna som berättelsen utgår ifrån. Den tredje är Abi som spelas av Tamara Lawrence (The Silent Twins). Siobhan Finneran (Happy Valley) repriserar rollen som fängelseprästen Marie-Louise, säsongens fjärde huvudkaraktär.

Ramsey, Whittaker, Lawrence och Finneran. Courtesy of BBC

Fängelsedramats skapare och manusförfattare Jimmy McGovern är mycket nöjd med castingen för den nya säsongen: “Det här är den bästa ensemble jag sett samlad för något av mina draman. Den bästa besättningen också. Jag ser så, så mycket fram emot detta.”

Enligt synopsis är det tre mycket olika kvinnor som buntas ihop i en obekant miljö när de samma dag anländer till Carlingford-fängelset. Även med det ständiga hotet om våld innanför väggarna så upptäcker de att en form av sammanhållning och delad förståelse kanske ändå är möjlig.

Den nya säsongen av Time kommer att bestå av tre avsnitt.