Qualley och Dern i eftertraktad miniserie

Netflix har vunnit budgivningen om nästa serie baserad på en bok av Taylor Jenkins Reid. Laura Dern ska spela svärmor till Margaret Qualley i miniserien Forever, Interrupted.

Amazon gjorde nyligen serie av Taylor Jenkins Reids bästsäljare Daisy Jones & The Six. Nu ska en annan roman av den 40-åriga författaren bli serie hos Netflix, skriver Deadline Hollywood.

I Forever, Interrupted är Elsie och Bens virvelvindsromans elektrisk. Inom några månader är de gifta och lever lyckliga – när Bens oväntade död tvingar Elsie öga mot öga med Susan, svärmodern som inte vet att hon existerar.

Romanen är uppdelad i två tidslinjer, i den ena återberättas Elsies och Bens unika kärlekshistoria och i den andra beskrivs Elsie och Susans överraskande resa efter att deras första turbulenta kontakt lett fram till en nystart för båda kvinnorna.

Elsie spelas av Margaret Qualley, som hade medverkat i The Leftovers och Fosse/Verden när hon fick sitt breda genombrott i Netflixserien Maid, där hon spelade mot sin egen mor Andie MacDowell. Hon är aktuell på Cannes röda matta tack vare en roll i Poor Things-regissören Yorgos Lanthimos nya film Kinds of Kindness.

Margaret Qualley skulle också spela titelrollen i en Hulu-serie om Amanda Knox, men hoppade av på grund av en schemakonflikt. I stället blir det alltså en Netflixserie där Oscars- och Emmy-vinnaren Laura Dern (Marriage Story, Big Little Lies) ska spela hennes svärmor. Båda stjärnorna kommer också att ha extra inflytande som producenter.

Julia Bicknell (13 Reasons Why) står för tv-bearbetningen och är showrunner för Forever, Interrupted.