Systerskap i tv-spinoffen Dune: Prophecy

Systerskapet är allt i den första teasern för Dune: Prophecy. Tv-serien som utspelar sig 10 000 år innan biofilmerna kommer till Max i höst.

Svenska Rebecca Ferguson har en viktig roll i Denis Villeneuves Dune-filmer som lady Jessica. Hon är medlem i det mäktiga kvinnliga sällskapet Bene Gesserit, där medlemmarna har vissa mystiska krafter, inklusive förmågan att styra sin egen fertilitet.

Tv-spinoffen, som tidigare hade titeln Dune: Sisterhood, ska berätta historien om hur Bene Gesserit uppstod 10 000 år tidigare, långt innan Paul Atreides födelse.

Serien är placerad i Frank Herberts universum men tycks inte vara direkt baserad på någon av hans böcker.

Emily Watson och Olivia Williams spelar syskonen Valya och Tula Harkonnen som kämpar mot krafter som utgör hot mot hela mänskligheten samtidigt som de stiger i graderna i den hemliga kvinnliga organisation som sedan blir känd under namnet Bene Gesserit.

I den första teasern står Emily Watson för berättarrösten som förklarar premissen för serien och samtidigt kopplingen till filmerna.

Med makt kommer ett pris och för systerskapet är det via ett arrangerat äktenskap som Bene Gesserit ska ta kontrollen över tronen.

Från början var det sagt att svenske Johan Renck skulle regissera pilotavsnittet men i stället hamnade taktpinnen hos Anna Foerster (Outlander) som svarat för regin i tre av de sex avsnitten.

Dune: Prophecy har premiär på Max (före detta HBO Max) på ett ännu inte preciserat datum i höst.