Prison Break-premiär på Viaplay 5 april

Fansen lockas med seriens största rymning hittills. Återupplivade Prison Break har svensk premiär på Viaplay den 5 april.

Wentworth Miller och Dominic Purcell repriserar sina roller som bröderna Michael Scofield och Lincoln Burrows, och Sarah Wayne Callies har lyckats hitta utrymme mellan inspelningarna av sci fi-serien Colony för att återvända till rollen som doktor Sara Trancredi.

I Fox nya kapitel av fängelseserien har Sara gått vidare i livet och uppfostrar sitt och Michaels barn med sin nye make, spelad av Mark Feurstein från Royal Pains. Men när det dyker upp tecken på att Michael faktiskt lever så söker sig Sara och Lincoln till varandra för att planera seriens största flykt någonsin. Den här gången utspelar sig historien dessutom i en mer internationell miljö, vilket framgår av den här trailern.

https://www.youtube.com/watch?v=Tr9ESD9YGGo

Vi återser även Amaury Nolasco (Fernando Sucre), Robert Knepper (Theodore ’T-Bag’ Bagwell) och Rockmond Dunbar (Benjamin Miles ’C-Note’ Franklin). Däremot ingen Peter Stormare som gjorde 20 avsnitt som maffiabossen John Abruzzi.

Klara för eventserien är också Augustus Prew (The Borgias) och Rick Yune (Marco Polo). Prews karaktär heter Whip och beskrivs som rolig, vass och halvgalen. Yune spelar en smart korean som stjäl andras identiteter.

Prison Break-skaparen Paul T Scheuring är showrunner även för rebooten. De nio avsnitten har spelats in i Vancouver och Marocko.

De fyra originalsäsongerna finns både på Viaplay och Netflix. Den nya säsongen har via Viaplays färska avtal med Fox hamnat hos den svenska streamingtjänsten. Premiär för Prison Break: Sequel på amerikanska Fox den 4 april och Viaplay dagen därpå.