Klartecken för ännu en säsong av Taboo

Den mörka 1800-talshistorien i Taboo har gått hem hos tittarna. Tom Hardy-serien, som i Sverige finns tillgänglig på HBO Nordic, har förnyats för en andra säsong.

Enligt BBC är Taboo en av de mest framgångsrika dramaserierna någonsin på bolagets onlineplattform BBC iPlayer. Framför allt är det enligt statistiken unga vuxna som fastnat i den mörka och komplexa världen som skildras i dramaserien.
”Taboo har varit en fenomenal framgång och visar att dagsfärska tittarsiffror inte är det enda sättet att mäta succé. Serien fortsätter fortfarande att växa bortom livetittandet”, säger Charlotte Moore, som är BBC:s innehållschef.

Taboo är ett samarbete mellan brittiska BBC One och amerikanska kabelbolaget FX och produceras av Ridley Scotts bolag Scott Free London och Tom Hardys Hardy Son & Baker. Serien är skapad av Steven Knight (Peaky Blinders) tillsammans med Edvard ”Chips” Hardy och hans son, filmstjärnan Tom Hardy.
”Vi är tacksamma och förtjusta över att fortsätta vår relation med BBC och FX och bidra till brittiska draman. Fantastiska nyheter”, säger Tom Hardy till BBC One.

Taboo utspelar sig 1814. Tom Hardy spelar James Keziah Delaney, som tros vara död sedan länge när han efter tio år i Afrika oväntat återvänder hem till England för att ta över vad som är kvar av faderns rederi. Han möts av ett dunkelt London och många fiender, och tvingas navigera förbi konspirationer, mord, svek och familjehemligheter för att undvika sin egen dödsdom.

Michael Kelly (House of Cards), Jonathan Pryce (Game of Thrones) och Oona Chaplin (The Hour) har några av de övriga rollerna.

Åtta nya avsnitt av Taboo är beställda.