Premiärdatum för The Path med Aaron Paul

Aaron Pauls första tv-serie efter Breaking Bad har fått ett premiärdatum. Dramat The Path debuterar på streamingtjänsten Hulu den 30 mars.

Hulu är en amerikansk streamingtjänst som, liksom Netflix och Amazon, börjat konkurrera med eget originalinnehåll. Bolaget räddade komedin The Mindy Project när Fox var färdiga med serien och ligger också bakom komedierna Casual och Difficult People.

Nu gör Hulu också en rejäl dramasatsning. Den 15 februari är det premiär för James Franco-frontade 11.22.63 som bygger på en roman av Stephen King. En dryg månad senare är det dags för lanseringen av The Path.

Parenthood-författarna Jason Katim och Jessica Goldberg är de kreativa krafterna bakom The Path. Goldberg har skapat Hulu-serien som ska produceras av Jason Katims produktionsbolag True Jack Productions och Universal. Dramat i tio avsnitt handlar om en familj som är del av en kontroversiell scientologliknande sekt och beskrivs som en ingående inblick i vad det innebär att välja mellan det liv vi lever och det liv vi önskar.

Ensemblen leds av den namnkunniga trion Aaron Paul (Breaking Bad), Michelle Monaghan (True Detective, säsong 1) och Hugh Dancy (Hannibal). Paul spelar Eddie Lane, en man med oklart förflutet som anslutit till rörelsen. Monaghan spelar hans fru Sarah. Dancys karaktär heter Cal Roberts och är The Paths karismatiska ledare, med en komplicerad relation till Eddie och Sarah.