Breaking Bad-film om Jesse Pinkman

Vad hände sedan med Jesse Pinkman? Alla som undrat efter Breaking Bad-finalen kan nu se fram emot en uppföljningsfilm som ska visas först på Netflix.

Det har snackats ett tag om en Breaking Bad-film, men det är först nu vi får lite detaljer kring projektet. Enligt källor till Hollywood Reporter kommer tv-filmen att kretsa kring Aaron Pauls karaktär Jesse Pinkman. Enligt samma källor kommer Netflix att ha rättigheterna att visa filmen först. Först därefter kommer den till kabelkanalen AMC som var den populära tv-seriens ursprungliga hem. Alltså tvärtom än när det begav sig.

Seriens skapare Vince Gilligan ska både skriva manuset och regissera filmen som skildrar Jesse Pinkmans flykt från sina kidnappare och hans strävan efter frihet.

Aaron Paul vann tre birolls-Emmys för sin roll som Jesse Pinkman, den tidigare eleven till Walter White som hjälper sin forna kemilärare att producera och sälja crystal meth, men som under seriens gång utvecklas från en osympatisk knarkare till en person med stark moralisk kompass.

Aaron Paul har sedan finalen av Breaking Bad bland annat spelat en av huvudrollerna i Hulu-serien The Path och gjort en av rösterna i den animerade Netflix-serien BoJack Horseman. Just nu är han aktuell som ett av nytillskotten i den tredje säsongen av Westworld som startar inspelningarna inom kort.

Bryan Cranston, som spelade huvudpersonen Walter White, har i en intervju bekräftat att det blir en Breaking Bad-film, men visste då inte om handlingen skulle inkludera hans karaktär. Men skulle Gilligan fråga så skulle han gärna medverka i filmen, sa Cranston vidare.

Breaking Bad sändes i fem säsonger under perioden 2008-2013 och betraktas allmänt som en av de bästa tv-serierna genom tiderna. Serien fick 2015 en spinoff om karaktären Saul Goodman, skapad av Vince Gilligan och Peter Gould. Better Call Sauls femte säsong får premiär senare i år.

Alla säsongerna av Breaking Bad och Better Call Saul finns på Netflix.