Streama live-tv i Magines nya app till Apple-TV

Den svenska tjänsten Magine släpper en app till den senaste Apple-TV:n. Därmed blir det möjligt att streama även vanlig linjär direktsänd tv.

Allt som behövs för att streama live-tv via Magine är en fjärde generationens Apple TV och en internetuppkoppling. Den som prenumererar på ett kanalpaket kan via appen kolla på över 60 kanaler som CNN, Comedy Central, MTV och Disney Channel. Vill man inte betala får man i alla fall fri tillgång till SVT:s kanaler och Aftonbladet-TV via den nya Magine-appen.

– Framtiden för TV ligger i att göra den tillgänglig så att konsumenter enkelt har sina favoritkanaler tillgängliga i alla enheter, var som helst och när som helst. Med den nya Magine-appen i Apple TV:s App Store erbjuder vi Apple TV-användare ett enklare alternativ att se på vanlig TV på större skärmar, säger Alexander Jamal, Sverigechef Magine TV.

För användare som redan har ett Magine-konto är det bara att ladda ned appen och logga in. Nya användare måste skapa ett konto på företagets webbplats innan de kan börja använda appen.

– Nu behöver man inte längre ett traditionellt tv-abonnemang, säger Alexander Jamal.

Det har gått ganska knackigt för den svenska tjänsten sedan lanseringen för tre år sedan. Förra året lämnade TV4 samarbetet och enligt Dagens Industri omsatte Magine i fjol 41 miljoner kronor och gjorde 292 miljoner i förlust. Magine TV finns i dag i Skandinavien, Tyskland och Storbritannien, men har stora expansionsplaner. Bolaget tog nyligen in 230 miljoner kronor i ny finansiering till en internationell storsatsning.