Premiärdatum för stjärnparad i miniserien Disclaimer

Tre Oscarsvinnare är de centrala pjäserna i en ny miniserie från Apple TV+. Disclaimer, med premiär i oktober, har Alfonso Cuarón bakom kameran, och Cate Blanchett och Kevin Kline framför.

Femfaldigt Oscarsbelönade Alfonso Cuarón har bearbetat Renée Knights psykologiska thrillerroman Disclaimer, från 2015. Det är första gången som Cuarón både skriver manus och regisserar alla avsnitt i en tv-serie.

De två första avsnitten blir tillgängliga den 11 oktober på Apple TV+ som också offentliggjort den första bilden. Den föreställer Cate Blanchett, Oscarsvinnare precis som Kevin Kline som innehar den andra huvudrollen.

Blanchett spelar Catherine Ravenscroft, som är en framgångsrik och respekterad dokumentärjournalist, vars arbete byggt på att avslöja övertramp på respekterade institutioner. När en roman skriven av en okänd författare, spelad av Kevin Kline, dyker upp på henne sängbord kastas hon in i en mardröm. Det visar sig nämligen att hon är huvudperson i en berättelse som hon trodde att hon lämnat i det förflutna, en berättelse som avslöjar hennes mörkaste hemlighet.

När Catherine försöker avslöja författarens riktiga identitet tvingas hon konfrontera sitt förflutna innan det förstör både hennes eget liv och relationen till maken Robert (Sacha Baron Cohen) och deras son Nicholas (Kodi Smit-McPhee).

I den imponerande rollistan återfinns också Lesley Manville, Louis Partridge, Leila George och Hoyeon.