Premiärdatum för Star Trek-serierna

Star Trek-universumet lever och frodas. Nu har de tre live action-serierna – Picard, Discovery och Strange New Worlds – fått sina premiärdatum.

Här är premiärdatumen som annonserats av Paramount+:

● Star Trek: Discovery återupptar säsong fyra den 10 februari. Serien har också förnyats för en femte säsong.

● Star Trek: Picard har premiär för säsong två den 3 mars och befinner sig mitt i produktionen av säsong tre efter att ha förnyats redan i höstas.

● Star Trek: Strange New Worlds har förnyats för en andra säsong redan innan premiären som infaller den 5 maj.

Datumen ovan gäller för Paramount+ i USA. Svenska Paramount+ har inte bekräftat några premiärdatum, men de bör ligga i direkt anslutning. För Picard är det dock Amazon Prime den 4 mars som gäller i Sverige.

Utöver de tre live action-serierna består Star Treks tv-universum också av två animerade serier.

Star Trek: Prodigy återvände den 6 januari för att avsluta säsong ett.

Star Trek: Lower Decks återvänder i sommar och har dessutom förnyats för en fjärde säsong. Finns ännu ingen trailer för säsong tre.

“För fyra år sedan gav vi ett löfte om att utveckla Star Trek till något det aldrig varit förut och tack vare det fantastiskt hårda arbete som utförts av våra många talangfulla showrunners, manusförfattare och regissörer, ihop med det extraordinära stödet från CBS Studios och Paramount+ så håller vi vårt löfte. Nu är våra nuvarande serier färdiga att möta framtiden allt medan vi bygger Trek’s nästa fas av produktioner för kommande år,” kommenterar Alex Kurtzman, arkitekten och exekutiva producenten bakom Star Treks-franchisen.