Gina Rodriguez i Pedro Almodóvar-serie

För 34 år sedan gick Kvinnor på gränsen till nervsammanbrott upp på biograferna. Nu ska Pedro Almodóvarfilmen bli tv-serie av och med Gina Rodriguez.

Carmen Maura och Antonio Banderas hade huvudrollerna i den spanska filmen ”Mujeres al borde de un ataque de nervios” som i Sverige fick titeln Kvinnor på gränsen till nervsammanbrott.

I den kaotiskt underhållande flmen, som Oscarsnominerades i kategorin bästa utländska film, blir en kvinna lämnad av sin älskare. Hon försöker få tag i honom för att få veta varför och konfronterar hans fru och son, men de vet inte mer än hon. Samtidigt är en väninna rädd att polisen söker henne på grund av hennes kriminella pojkvän. De pratar med en kvinnlig advokat som visar sig vara älskarens nya älskarinna, och sedan fortsätter vägarna att korsas på olika komplicerade sätt.

Apple TV har nu satt igång arbetet med att bearbeta filmen. Noelle Valdivia (Masters Of Sex) ska skriva manus och Gina Rodriguez ska både producera och spela huvudrollen i den potentiella tv-serien med den engelska titeln Women of the Verge of a Nervous Breakdown.

Gina Rodriguez slog igenom i den telenovela-inspirerade tv-serien Jane the Virgin och har även synts i filmer som Someone Great och Annihilation (både tv-serien och filmerna finns på Netflix). Även filmregissören själv, Pedro Almodóvar, är engagerad i projektet som exekutiv producent.

Enligt Deadline ska en blandning av spanska och engelska användas i tv-serien.