Fear the Walking Dead på HBO Nordic

Nu är det klart var svenska tittare kan följa spinoffen till The Walking Dead. Fear the Walking Dead har premiär på HBO Nordic den 24 augusti.

AMC:s monsterhit The Walking Dead har som bekant ynglat av sig. I höst blir det ännu mer zombier på tv-skärmarna. Den 11 oktober kickar The Walking Dead igång den sjätte säsongen med ett 90 minuter långt avsnitt. Men dessförinnan, redan den 23 augusti, är det premiär för spinoffen. Och nu är det alltså klart att The Fear of Walking Dead når svenska tittare redan dagen därpå via HBO Nordics försorg.
”Vi är mycket glada att kunna bekräfta att HBO Nordic har säkrat de exklusiva rättigheterna till Fear the Walking Dead i Sverige, Norge, Danmark och Finland”, säger Line Mykland, vice VD för HBO Nordic, i ett uttalande.

I Fear the Walking Dead flyttas handlingen från Atlanta till Los Angeles där zombierna övertrumfat civilisationen. Vi får stifta bekantskap med en helt ny grupp av överlevande, som märker hur de långsamt tappar greppet om sig själva och sin vardag – allt medan zombierna sprider ut sig. Seriens skapare Robert Kirkman har redan berättat att Fear the Walking Dead med tiden kommer att hinna ikapp huvudserien och därmed existera parallellt med AMC:s megahit.

Läs mer om Fear the Walking Dead här och se trailern för både The Walking Dead och Fear the Walking dead här.