Broadchurch tredje säsong blir den sista

David Tennant och Olivia Colman återvänder i sommar till Dorset för att spela in den tredje och sista säsongen av kriminaldramat Broadchurch.

David Tennant och Olivia Colman har gjort två säsonger av Broadchurch ihop, men har på senare tid varit upptagna på var sitt håll. Tennant har hyllats för sin roll som skurken Kilgrave i Netflix Marvel-serie Jessica Jones och Colman har fått beröm för insats i den Susanne Bier-regisserade spionserien The Night Manager. Snart återförenas duon för en tredje säsong av det brittiska kriminaldramat.

“Det här är det sista kapitlet av Broadchurch. Vi har en sista historia att berätta med både gamla bekanta och nya karaktärer. Jag hoppas att det blir ett övertygande och känslomässigt farväl till en värld och en serie som betyder så mycket för mig”, säger skaparen Chris Chibnall i ett uttalande.

Den tredje säsongen börjar spelas in i sommar i Bridport, West Bay och Clevedon, platser som har besökts även under de två första säsongerna. Brottsfallet som ska utredas av kriminaldetektiverna Alec Hardy (Tennant) och Ellie Miller (Colman) är dock helt nytt. Den här gången är det ett sexbrott som förstör både vänskaps- och kärleksrelationer i grevskapet Dorset i sydvästra England.

Förutom Tennant och Colman återvänder även Arthur Darvill, Carolyn Pickles och Adam Wilson i säsong tre. De får sällskap av en rad nya ansikten, däribland Julie Hesmondhalgh, Georgina Campbell, Sarah Parish, Charlie Higson och Mark Bazeley.

Fox försökte sig på en amerikansk remake av Broadchurch härom året, men Gracepoint som också hade David Tennant i huvudrollen las ned efter en säsong. Den första säsongen av Broadchurch finns på Netflix.