Första Power-spinoffen närmar sig

Power ynglar av sig. Nu finns de första bilderna från den första av hela fyra spinoffer. Power Book II: Ghost har premiär i september.

Rapparen Curtis ”50 Cent” Jackson och manusförfattaren Courtney Kemp Agboh producerade sex säsonger av Starz framgångsrika kriminaldrama Power (HBO Nordic i Sverige). Även om originalserien nu är över så lever universumet vidare. Starz har beställt inte mindre än fyra spinoffer med fokus på olika karaktärer från Power-världen.

Nu finns den första teasern och de första bilderna från den första spinoffen. Power Book II: Ghost tar vid bara några dagar efter det som utspelade sig i seriefinalen av Power.

Mary J Blige som den skoningslösa Monet och LaToya Tonodeo som hennes dotter. Foto: Starz
Method Man spelar en etisk tveksam advokat. Foto: Starz

James ”Ghost” St Patrick är död och begraven men Tashas problem är inte över för det. Tasha (Naturi Naughton) hävdar att hon är skyldig till mordet på maken, men någon annan var där, säger en advokat och syftar på sonen Tariq som är spinoffens egentliga huvudperson.

Power Book II följer Tariq St Patricks försök att hitta en väg framåt i livet samtidigt som han å ena sidan vill kasta av sig arvet från sin far men å andra sidan utsätts för en allt hårdare press att rädda sin familj. Av teasern att döma har Tariq, precis som sin far, svårt att vända kriminaliteten ryggen.

Läs mer om de övriga tre Power-spinofferna här.