HBO lägger ned Lovecraft Country

Alla trodde att Lovecraft Country skulle få en andra säsong. Även skådespelarna och skaparen Misha Green. I stället läggs serien ned av HBO.

En av 2020 års mer omtalade serier, den hyllade Lovecraft Country, har gjort sitt hos HBO. Det blev bara en säsong av Misha Greens tankeväckande skräckhistoria om en roadtrip i ett rasistiskt USA på 1950-talet fullt av mänskliga och ickemänskliga monster.

Det bekräftar HBO i ett uttalande till Deadline Hollywood: “Vi är tacksamma för engagemanget och artisteriet från de begåvade skådespelarna och resten av besättningen, och för Misha Green som skapade den banbrytande serien. Och för fansen som följde med på den här resan”.

Den första säsongen byggde på en bok av Matt Ruff från 2016. En ny säsong var därför inte självklar från start, men så sent som i februari uttalade HBO-bossen Casey Bloys att han var hoppfull om en fortsättning. Men så blir det alltså inte, ett beslut som möttes med många besvikna sociala medier-inlägg, inklusive ett från Misha Green som avslöjade att hon hunnit skapa en 75-sidig ”säsong 2-bibel” med material för en ny säsong.

https://twitter.com/MishaGreen/status/1411123731653566466

Lovecraft Country hade premiär den 16 augusti förra året. Jurnee Smollett, Jonathan Majors och Courtney B Vance har de ledande rollerna. Serien producerades av JJ Abrams Bad Robot och Jordan Peeles Monkeypaw Productions.