Maktkampen fortsätter i Dynasty-reboot

DELA

En av de största 80-talssåporna möter en av de populäraste ungdomsserierna från 90-talet när rebooten av Dynasty i veckan har premiär. 

Ingen som var med på 80-talet kunde undvika Dynastin, som var seriens svenska namn. Producerad av dåtidens tv-gigant Aaron Spelling tog den amerikanska såpan Sverige och resten av världen med storm. John Forsythe spelade oljemagnaten Blake Carrington, gift med Krystle (Linda Evans), och Joan Collins gjorde den ikoniska rollen som Alexis Carrington, Blakes exfru som klev in i handlingen i säsong två. Det var en av de största tv-händelserna på sin tid och många minns fortfarande klassiska scener som den här, där Krystal har sitt eget sätt att servera middagen:

I ungdomskanalen The CW:s reboot av Dynasty spelas patriarken Blake Carrington av Grant Show, en av 90-talets hjärtekrossare i rollen som Jake Hanson i Melrose Place. Ett av de allra största tv-namnen under den perioden, Heather Locklear, spelade för övrigt både Sammy Jo i original-Dynasty och Amanda Woodward i Melrose Place. Båda succéserierna var också producerade av Aaron Spelling.

Esther och Richard Shapiro, som tillsammans skapade original-Dynasty, finns med bakom kulisserna även vid produktionen av rebooten som annars rattas av Gossip Girl-författarna Stephanie Savage och Josh Schwartz.

I den nya uppdaterade serien har handlingen flyttats från Denver till Atlanta, men maktkampen mellan familjerna Carrington och Colby består. Elizabeth Gillies spelar Blake Carringtons ärelystna dotter Fallon som inte alls gillar faderns förhållande med Cristal (Nathalie Kelley), som dessutom råkar vara i hennes egen ålder. James Mackay gör rollen som den homosexuelle sonen Steven, vars sexualitet ingen har problem med till skillnad från i originalserien. Steven är inte lika äregirig som sin syster, men är heller inte särskilt förtjust i faderns manipulativa sätt.

Här är trailern för nya Dynasty:

Rebooten av Dallas gick inte så bra. Återstår att se hur den nya versionen av Dynasty tas emot. The CW sänder premiäravsnittet den 11 oktober. Dagen därpå är det premiär på svenska Netflix som sedan visar de nya avsnitten vecka för vecka.