Trailer: Agatha Christie-inspirerade Death and Other Details

Mandy Patinkin spelar en modern Hercule Poirot-typ i det Agatha Christie-inspirerade mordmysteriet Death and Other Details. Trailern tar oss till ett kryssningsfartyg där alla har något att dölja.

Frågan som utgör premissen i den nya Hulu-serien i Agatha Christies anda: Hur löser du ett mord i en värld där fakta inte längre styr? Särskilt när man befinner sig på ett kryssningsfartyg i Medelhavet med de rika och mäktiga, och alla ombord döljer någonting. Det är vad världens bästa detektiv ställs inför. 

Detektiven i fråga heter Rufus Cotesworth och spelas av Mandy Patinkin (Homeland). Den briljanta och välklädda detektiven är inspirerad av kända fiktiva karaktärer som Hercule Poirot, Sherlock Holmes och Sam Spade.

I centrum för handlingen finns även den betydligt yngre Imogene Scott (Violett Beane), en rastlös ung kvinna och småtjuv som blir huvudmisstänkt i en mordutredning där varje gäst och varje besättningsmedlem också hör till de misstänkta.

Imogene Scott tvingas alliera sig med en man som hon föraktar – Rufus Cotesworth. De två lär behöva varandra om de ska ha något hopp om att lösa mysterierna som hopar sig ombord på lyxkryssaren SS Varuna.

Death and Other Details har premiär på den amerikanska streamingtjänsten Hulu den 16 januari. När serien kommer till svenska Disney+ återstår att se.