Apple TV-serie nästa för Uma Thurman

Stjärnorna flockas hos Apple TV+. Nästa på tur är Pulp Fiction-ikonen Uma Thurman som ska spela prominent affärskvinna i thrillerserien Suspicion.

Pulp Fiction kom 1994 och den senaste Kill Bill-filmen 2004. Succéfilmer som Uma Thurman fortfarande är starkt förknippad med. På senare år har framgångarna varit mer blygsamma. Lars von Trier-filmen The House That Jack Built från 2018 försvann snabbt in i skuggan. Samma sak med tv-serierna Imposters och Chambers. Faktum är att dottern Maya Hawke (Stranger Things) fått större rubriker på senare tid än sin berömda mor.

Nu gör Uma Thurman ett nytt tv-försök med Suspicion där hon spelar en framstående affärskvinna, vars 21-årige son Leo blir kidnappad från ett lyxhotell i centrala New York. Kidnappningen fångas på video och går viral. Fyra brittiska medborgare som bor på hotellet blir snabbt huvudmisstänkta, men frågan är om de är skyldiga eller om de bara varit på fel plats vid fel tidpunkt.

Suspicion ingår i vågen av amerikanska serier som bygger på israeliska förlagor, där Homeland var en av de första och Euphoria är ett av de mer färska exemplen. I det här fallet handlar det om en remake av prisbelönade dramaserien False Flag.

Förutom Uma Thurman finns även Kunal Nayyar (The Big Bang Theory), Noah Emmerich (The Americans), Georgina Campbell (Black Mirror), Elyes Gabel (Scorpion), Elizabeth Henstridge (Agents of SHIELD) och Angel Coulby (Dancing on the Edge) i rollistan för Suspicion.

Showrunner för den nya Apple TV-serien är Rob Williams, som bland annat har The Man in the High Castle och Eastenders på sin resumé.

Suspicion ingår i den nya streamingtjänstens internationella satsning och är den andra brittiska produktionen efter relationskomedin Trying med Imelda Staunton som har global premiär den 1 maj. Staunton är även aktuell i den femte och sista säsongen av Netflixserien The Crown.