Trailer: Dystopiska Brave New World

DELA

Tv-versionen av Brave New World har fått en officiell trailer. Den dystopiska serien med bland andra Demi Moore har premiär på HBO Nordic den 16 juli.

Sci fi-klassikern Brave New World skrevs av Aldous Huxley redan 1932. I Sverige gavs framtidsromanen ut med titeln Du sköna nya värld. Tv-serien om dystopi maskerad som utopi ingår i den nya amerikanska streamingtjänsten Peacocks lansering den 15 juli, men blir här i Sverige en HBO Nordic-serie med premiär dagen därpå.

Handlingen i tv-serien är förlagd till omkring år 2540 och beskrivs så här: ”I Brave New World föreställs ett utopiskt samhälle som nått fred och stabilitet genom att förbjuda monogami, privatliv, pengar, familjer och historia i sig. Som medborgare av det Nya London ger sig Bernard Marx och Lenina Crowne i väg på semester till The Savage-området, där de blir indragna i ett skrämmande och våldsamt uppror. Bernard och Lenina räddas av John the Savage som rymmer med dem tillbaka till Nya London. Johns ankomst till den nya sköna världen hotar snabbt att störa den utopiska harmonin, och lämnar Bernard och Lenina med att hantera konsekvenserna”.

Förutom Demi Moore medverkar bland andra Alden Ehrenreich, Harry Lloyd, Jessica Brown Findlay, Hannah John-Kamen, Joseph Morgan, Nina Sosanya och Kylie Bunbury.

Läs mer och se de första bilderna på alla huvudkaraktärerna här.