Premiärdatum för AMC:s Preacher

När zombierna gjort sitt tar en mycket ovanlig predikant över. Den övernaturliga dramaserien Preacher har premiär på kanalen AMC den 22 maj.

AMC:s monsterhit The Walking Dead har seriefinal i början av april. Därefter tar den framgångsrika spinoffen Fear the Walking Dead vid. Halvtidsfinalen för FTWD används sedan till att lansera det som kabelbolaget hoppas ska bli ytterligare en succéserie byggd på ett seriealbum. Pilotavsnitten av Preacher visas sedan även den 27 maj innan serien fortsätter med avsnitt två söndagen därpå.

Dominic Cooper (Mamma Mia, Agent Carter) gör rollen som Texas-predikanten Jesse Cluster, som fått övernaturliga krafter efter att ha blivit besatt av Genesis. Genesis är resultatet av en demon och en ängel vilket gör predikanten till den kanske mäktigaste av alla i detta universum. Han söker nu sin egen väg till Gud och det är mycket våld på vägen, men också humor. Trailern kan ses här.

Ruth Negga (Agents of Shield) spelar Jesse Clusters ex-flickvän och Joseph Gilgun (Misfit) en irländsk vagabond och vampyr som gärna halsar whisky. Seth Rogan, Evan Goldberg och Sam Catlin är det kreativa teamet bakom Preacher som består av tio avsnitt.

Vilken streamingtjänst som plockar serien till Sverige återstår att se. Vågar vi hoppas på att HBO Nordic, som redan visar Fear the Walking Dead, köper streamingrättigheterna även för Preacher?