Två säsonger direkt för Kirkmans Outcast

DELA

Det dröjer tre månader innan The Walking Dead-skaparens nya tv-serie Outcast har premiär. Men förtroendet för Robert Kirkman är så stort att serien redan har förnyats.

Robert Kirkman är alltså mannen bakom monsterhiten The Walking Dead, som är inne på sin sjätte säsong, och den nästan lika framgångsrika spinoffen Fear the Walking Dead, som har premiär för säsong två i april.

I Outcast finns det dock inga zomiber. Däremot besatta människor och ondska, ett ämne som tycks populärt att utforska just nu. A&E nya serie Damien, AMC:s Preacher och Fox försök att återuppliva Exorcisten är tre exempel på det.

Huvudpersonen i Outcast, Kyle Barnes (Patrick Fugit), försöker att ta reda på varför just han drabbats av ondskan och vad det innebär. Philip Glenister spelar Anderson, en hårt drickande och spelande evangelist som tror att han är en soldat i Guds heliga krig mot all ondska i världen.

Outcast har premiär på HBO:s systerkanal Cinemax den 3 juni. Serien är dessutom redan förnyad för en andra säsong. ”Outcast har varit ett passionsprojekt för mig i många år. Att se det hela komma samman är verkligen spännande”, säger Robert Kirkman i ett uttalande. Kirkman har tidigare också berättat om det nya tv-projektet i ett öppet brev, vars innehåll vi skrivit om här. Se även trailer här.

Serien kommer att lanseras i 126 länder i prinicip samtidigt. Här hemma är det Fox Sverige som kommer att visa Outcast.