Tecknade Preacher blir tv-serie

Preacher heter en ny dramaserie i tio avsnitt som tv-bolaget AMC precis beställt. Som så många andra bygger den nya tv-serien på en tecknad serie.

Dominic Cooper (känd som Howard Stark i Marvel-universumet) spelar Jesse Custer, en präst som får övernaturliga krafter när han blir besatt av en märklig varelse som kallas Genesis. Custer försöker hitta sin egen väg till Gud som övergav himlen när Genesis föddes.

AMC, som är hem för bland annat The Walking Dead, Humans och Rectify, hyllar i ett uttalande det kreativa teamet bakom Preacher: Seth Rogan, Evan Goldberg och Sam Catlin.
”De gjorde ett pilotavsnitt som knockade oss. Vi vet att det här är en serie som både kommer att tillfredsställa och överraska fansen av den tecknade serien och fånga tv-tittare världen över”, säger Joel Stillerman, chef för AMC:s produktion av originalserier.
Enligt Stillerman handlar det i grund och botten om väldigt bra karaktärer: ”Att serien också har svart humor, en del fantastiska övernaturliga element och tar oss på ett fantastiskt äventyr är bara grädde på moset.”

Serien kommer att börja sändas 2016, och det ryktas om en majpremiär. Det var skådespelaren och producenten Seth Rogan som från början avslöjade nyheten om Preacher i den här tweeten.