Trailer: Preacher med Dominic Cooper

En annorlunda pastor kommer snart till AMC som i natt släppte den första trailern för Preacher. Dominic Cooper har huvudrollen.

preacher

AMC är hem för The Walking Dead. Trailern för Preacher sändes under det senaste avsnittet av monsterhiten om zombieakopalypsen. Det räckte för att den nya serien skulle bli trendig på Twitter. Precis som The Walking Dead bygger Preacher på en tecknad serie, i det här fallet av Garth Ennis och Steve Dillon.

Dominic Cooper i huvudrollen är kanske mest känd för oss svenskar från Mamma Mia-filmen. I tv-sammanhang syntes han senast som Howard Stark i Agent Carter. Nu spelar Cooper rollen som pastor Jesse Cluster, som fått övernaturliga krafter efter att ha blivit besatt av Genesis och nu söker sin egen väg till Gud. Trailern skvallrar om att det är mycket våld på den vägen.

Skådespelaren Seth Rogan var den som från början avslöjade att AMC köpt serien. Läs mer om det här. Han och kompanjonen Evan Goldberg är exekutiva producenter och Breaking Bads Sam Caitlin är seriens showrunner. Caitlin har också skrivit premiäravsnittet som förväntas sändas någon gång framåt senvåren 2016. AMC har beställt tio avsnitt av Preacher.