Trailer för komediserien Girlboss

Netflix har släppt den officiella trailern för Girlboss. Serien är inspirerad av den bästsäljande boken #Girlboss av Sophia Amoruso, grundare av klädmärket Nasty Gal.

Komediserien kretsar kring Sophia Amorusos alter ego som spelas av Britt Robertson (Life Unexpected) och berättar den självbiografiska historien om hur hon började sälja vintagekläder på eBay och vid 28 års ålder hade byggt ett modeimperium värt flera miljoner dollar.  ”Du vet hur folk kränger bostäder – jag kränger kläder”, förklarar huvudpersonen Sofia självsäkert i inledningen av trailern.

Girlboss är skapad av Kay Cannon (Pitch Perfect, 30 Rock). Sophia Amoruso är själv med och producerar serien ihop med bland andra skådespelerskan Charlize Theron. Förutom Britt Robertson (Sofia) ser vi Ellie Reed (Annie), Alphonso McAuley (Dax), Johnny Simmons (Shane) och Dean Norris (Jay) i stora roller.

Girlboss är bara en i raden av populära böcker om bearbetats till tv-serie i år. Läs mer om det här. Läs också här om Netflix vårutbud som är fullt av serier med starka kvinnliga karaktärer.

13 avsnitt av Girlboss landar på Netflix den 21 april.

GirlBoss_SWE