Premiärdatum klart för The Defenders

Vi har fått ett premiärdatum för The Defenders. Den 18 augusti är det dags för Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage och Iron Fist att visa vad de kan uträtta tillsammans.

Marvels samarbete med Netflix byggde redan från början på en multideal. Det som började med Daredevil för två år sedan kulminerar i augusti med The Defenders där alla de fyra superhjältarna från Netflix eget Marvel-universum förenas.

Vi vet mycket lite om handlingen i The Defenders, men vi har i alla fall fått ett premiärdatum via en mycket kort och kryptisk teaser som Netflix smög ut på Youtube och sedan plockade bort snabbt igen. Via en svartvit övervakningskamera ser vi att Matt Murdock (även känd som Daredevil) Jessica Jones, Luke Cage och Danny Rand (även känd som Iron Fist) befinner sig i en hiss. När Jessica slår sönder kameran är tidstämpeln 08: 18: 20: 17, alltså den 18 augusti 2017. Det finns också en URL (http://23.253.120.81) i videon som leder fram till en hemsida, ”New York Bulletin Archives”. Där finns också premiärdatumet för The Defenders noterat längst ned på sidan.

https://www.youtube.com/watch?v=z6hQ238uN8k