Ewan McGregor x 2 i Fargos tredje säsong

Skotten Ewan McGregor kommer att spela inte bara en utan två stora roller när Fargo återkommer med sin tredje säsong.

fargo_tv

Det är Deadline.com som rapporterar att 45-årige Ewan McGregor är klar för två av huvudrollerna – han ska spela bröderna Emmit och Ray Stussy – i den tredje säsongen av Noah Hawleys kritikerrosade FX-serie Fargo. McGregor är känd från en rad filmroller, men kanske allra mest som den som unge Obi Wan-Kenobi i Star Wars I, II och III. Just nu är han upptagen med inspelningen av Trainspotting 2.

Emmit Stussy är kung av Minnesotas parkeringar. Han är sin egen amerikanska framgångsstory, en attraktiv self-made fastighetsmogul och familjeman. Hans yngre bror Ray är inte alls lika framgångsrik. Han är typen som röker på, är på väg att bli flintskallig och peakade i high school. Ray lägger skulden på sina misslyckanden på Emmit.

Inga andra roller är ännu besatta, men Entertainment Weekly har tidigare berättat att säsong tre kommer att återvända till en mer nutida miljö och utspela sig bara ett par år efter historien i den första säsongen, då handlingen var förlagd till 2006. Det öppnar för att skådespelare som medverkade i den första säsongen kan återkomma i säsong tre. Noah Hawley har inte velat bekräfta det, men sagt att ”det är möjligt”.

Inspelningen av Den tredje säsongen av Fargo är fördröjd eftersom Noah Hawley varit upptagen med Legion, en tv-spinoff till X-men. Pilotavsnittet spelades in i mars och besked borde komma snart om det blir någon Legion-serie.

De två första säsongerna av prestigedramat har tidigare varit tillgängliga på HBO Nordic. Säsong tre av Fargo lär också dyka upp där i samband med FX-premiären i USA någon gång nästa år.