De ska hedra 20-åriga CSI i ny miniserie

CSI: Crime Scene Investigations hade premiär för snart 20 år sedan. En eventserie med Gil Grissom och Sara Sidle ska hedra jubilaren.

Premiären av CSI: Crime Scene Investigations blev startskottet för ett fenomen. Originalserien blev 2000-talets mest populära dramaserie och ynglade även av sig i spinofferna CSI: Miami (med David Caruso), CSI: NY (med Gary Sinise) och CSI: Cyber (med Patricia Arquette). För att inte tala om alla andra kriminalserier som under åren inspirerats av CSI.

Moderskeppet överlevde längst, i hela 15 säsonger, och hade den största fanskaran. Det var inte bara brottsutredningarna som fascinerade, många följde också intensivt relationen mellan originalkaraktärerna Gil Grissom och Sara Sidle som i seriefinalen bokstavligen seglade i väg tillsammans.

Grissom och Sidle spelades av William Peterson och Jorja Fox och det är dessa två som nu befinner sig i långtgående förhandlingar om att reprisera sina roller i en miniserie som precis som originalserien ska utspela sig i Las Vegas. Allt enligt Deadline Hollywood.

I oktober är det 20 år sedan originalserien startade. Tanken var att miniserien CSI: Vegas skulle ha premiär kring det datumet, men de planerna stoppades av coronapandemin. Men CBS har ändå gått vidare med projektet.

I eventserien möter de briljanta kriminalteknikerna ett existentiellt hot som kan krossa hela labbet och söker hjälp av gamla vänner och ny teknik för att kunna skipa rättvisa i Sin City.

De nya karaktärerna består av den nya chefen för kriminallabbet, Maxine, Josh som leder utredningarna, uppkomlingen Chris, medicinteknikern Hugo och geniet Alice, en immigrant som följt sina drömmar till Vegas.