Nytt mysterium från The OA-skaparna

Skaparna av The OA, Britt Marling och Zal Batmanglij, återvänder med ett annat typ av mysterium; en vem-gjorde-det-serie med en tvist.

Brit Marling och Zal Batmanglij skapade tillsammans Netflixserien The OA som med inslag av science fiction och övernaturliga fenomen skaffade sig en dedikerad fanskara, men ändå avslutades 2017 efter bara två säsonger.

Den kreativa duons nya serie Retreat är beställd av kabelkanalen FX. Det är den tredje miniserien på kort tid som utspelar sig på en avskild resort, efter HBO:s sommarsuccé The White Lotus och Hulus/Amazon Primes Nine Perfect Strangers. Premissen påminner dock mer om filmen Knives Out och är en lek med kriminalgenrén.

Huvudperson är amatördetektiven Darby Hart. Hon och elva andra gäster har bjudits till resorten av en miljardär. När en av gästerna hittas död måste Darby kämpa mot konkurrerande intressen för att bevisa att det handlar om ett mord och hon måste göra det innan mördaren hinner ta ytterligare ett liv.

Båda skaparna kommer även att fungera som regissörer, och Brit Marling kommer också, precis som i The OA, att ha en nyckelroll framför kameran.

“Brit Marling och Zal Batmanglij har levererat en spännande historia som uppdaterar den klassiska mysteriet med en djärv ny karaktär för vår tid,” kommenterar Gina Balian, FX-chef för originalinnehåll.