Skräckklassiker från 90-talet blir tv-serie

Titeln minner om en populär skräckfilm från 1997. Nu har Amazon Prime satt ett premiärdatum för tv-versionen av I Know What You Did Last Summer.

Både långfilmen och den nya Amazon Prime-serien är baserad på en roman från 1973 skriven av Lois Duncan. Jennifer Love Hewitt, Sarah Michelle Gellar, Ryan Philippe och Freddie Prinze jr gjorde filmen från 1997 till en skräckfilmsklassiker i ungdomsgenrén. I den nya tv-serien är det Madison Iseman, Bill Heck, Brianne Tju, Ezekiel Goodman, Ashley Moore, Sebastian Amoruso, Fiona Rene, Cassie Beck och Brooke Bloom som ska försöka skapa skräckmagi.

Handlingen känns igen och beskrivs av streamingtjänsten så här: “Ett år efter den fatala bilolyckan som hemsökte deras examenskväll så är en grupp tonåringar bundna till varandra av en mörk hemlighet och förföljda av en brutal mördare. När de försöker pussla ihop vem som är ute efter dem så avslöjas de mörka delar av det som på ytan synes vara en perfekt stad – och dem själva. Alla döljer någonting och att avslöja fel hemlighet skulle kunna vara dödligt.”

Amazon Prime har annonserat att premiärdatumet för I Know What You Did Last Summer blir den 15 oktober. De fyra första avsnitten släpps på en gång medan resterade fyra blir tillgängliga veckovis.