Daisy Ridley en lögnare i Amazon-bearbetning

Star Wars-stjärnan Daisy Ridley har ytterligare ett tv-projekt på sin agenda. Hon ska producera och spela huvudkaraktären i en bearbetning av thrillerromanen The Better Liar.

I slutet av förra året presenterades Daisy Ridley som producent och frontfigur för The Christie Affair, en tv-bearbetning av Nina de Gramonts fiktiva version av den fascinerande historien om hur deckarförfattaren Agatha Christie och maken Archies värld infiltrerades av en yngre kvinna som så småningom blev Archies älskarinna. 1926, när makens affär blev offentlig, försvann den då 36-åriga Agatha Christie spårlöst i elva dagar och orsakade ett stort nationellt pådrag. 

Nu är Daisy Ridley klar för ytterligare ett tv-projekt. Det är Amazon Studios som ligger bakom dramaserien som är Raelle Tucker (True Blood) baserat på Tanen Jones roman The Better Liar. Daisy Ridley ska producera och spela den ledande rollen.

The Better Liar brukar placeras i samma trhillerfack som böcker av Megan Abbott, Gillian Flynn, och Paula Hawkins. Romanens huvudperson Leslie Flores anlitar en look-a-like för att dölja sin systers död och kunna göra anspråk på deras delade arv. Snart visar det sig att båda parter har saker att dölja och att bedrägeriet avslöjar ett nät av farliga hemligheter.

Daisy Riley är mest känd som Rey från den senaste Star Wars-trilogin. Vilket av de två tv-projekten som ligger först i den numera 30-åriga brittiska skådespelerskans pipeline är i nuläget oklart.