Ny tv-roll för Nikolaj Coster-Waldau

Nikolaj Coster-Waldau är på väg mot tv-comeback. The Second Home heter miniserien han ska producera och spela huvudrollen i.

Han blev Jaime Lannister med hela världens tv-publik i HBO:s Game of Thrones. Efter den storslagna fantasyseriens seriefinal 2019 har det varit ganska tyst om Nikolaj Coster-Waldau, men nu planerar dansken för sin tv-comeback.

Enligt Variety är Nikolaj Coster-Waldau i högsta grad inblandad i en bearbetning av Christina Clancys roman The Second Home som utkom förra året. Han ska både fronta miniserien och producera ihop med Joe Derrick och Jeffrey Chassen via trions gemensamma produktionsbolag Ill Kippers.

The Second Home följer familjerna Gordon och Shaw bortom den ödesdigra sommaren på Cape Cod. Det är en historia som berättas genom två generationer och som utforskar hur en förödande hemlighet kan få ung kärlek att spåra ur, slita sönder familjer och förändra ödet för oräkneliga individer för evigt om de tillåter det.

Projektet befinner sig fortfarande i ett tidigt stadium och de ansvariga letar fortfarande efter manusförfattare och ett hem för serien. Men om The Second Home tar sig hela vägen till tv-tittarna så blir det Nikolaj Coster-Waldaus första tv-serieroll sedan Game of Thrones. Däremot har han spelat in långfilmen Against the Ice som väntas till Netflix senare i år.