Ny The Walking Dead-titel och dubbel förnyelse

Spinoffen som återförenar Rick och Michonne har fått titel och teaser. The Walking Dead: The Ones Who Live har premiär 2024. AMC har också förnyat både Dead City och Daryl Dixon.

Det var under ett fanevent på San Diego Comic Con som AMC avslöjade den nya titeln på den sjätte spinoffen i zombiefranchisen. För fansen har titeln en särskild betydelse. Frasen “We’re the ones who live” uttalas för första gången av Rick under avsnittet Try (säsong 5, avsnitt 15) och Michonne använder frasen när hon pratar med Rick i avsnitten Hearts Still Beating och Rock in the Road (säsong 7, avsnitt 8 och 9). Flera olika karaktärer använder också citatet i seriefinalen av originalserien.

Under faneventet släpptes också en första teaser för The Walking Dead: The Ones Who Live, där Michonne får veta att Rick lever.

Den nya spinoffen innebär också en återförening för skådespelarna Danai Gurira och Andrew Lincoln, efter att Lincoln för fem år sedan lämnade originalserien av personliga skäl. Redan då annonserades att Ricks historia skulle fortsätta, men de planerade filmerna blev i stället till en miniserie i sex avsnitt.

Så här lyder synopsis för The Ones Who Live, “Serien presenterar en episk kärlekshistoria mellan de två karaktärer som förändrades av en förändrad värld. Avstånd har hållit dem i sär. Av en ostoppbar kraft. Av de spöken de en gång var. Rick och Michonne kastas in i en annan värld, byggd på ett krig mot de döda och i slutändan ett krig mot de som lever. Kan de finna varandra och de personer de var på en plats och under omständigheter de aldrig varit med om förut. Är de fiender? Är de ett kärlekspar? Offer? Vinnare? Utan varandra, är de ens vid liv – eller kommer de att upptäcka att de också är levande döda?”

AMC meddelade vid samma event att spinofferna Dead City och Daryl Dixon förnyats för en andra säsong, i det senare fallet utan att ett enda avsnitt ännu har visats.

The Walking Dead: Dead City med Lauren Cohens Maggie och Jeffrey Dean Morgans Negan utspelar sig i New York och är framme vid finalen av säsong ett.

The Walking Dead: Daryl Dixon med Norman Reedus tar zombie-franchisen till Frankrike. Här är den nysläppta officiella trailern inför AMC-premiären den 10 september.

Här är serierna i zombie-franchisen som föddes med originalserien 2010:

• The Walking Dead (2010-2022)
• Fear The Walking Dead (2015-2023)
• The Walking Dead: World Beyond (2020-2021)
• Tales of the Walking Dead (2022)
• The Walking Dead: Dead City (premiär 15 juni 2023)
• The Walking Dead: Daryl Dixon (premiär 1o september 2023)
• The Walking Dead: The Ones Who Live (premiär 2024)