John Wick-spinoffen The Continental blir tv-event i höst

Vad hände i lönnmördarnas favorithotell innan Winston Scott lärde känna John Wick? The Continental: From the World of John Wick har fått ett premiärdatum.

Ian McShane spelar Winston Scott i den populära filmfranchisen. Han är vän till John Wick (Keanu Reeves) och äger hotellet i New York City som fått ge namn åt Peacocks miniserie. I The Continental: From the World of John Wick spelas en ung Winston Scott av Colin Woodell, senast i The Flight Attendant. 

Keanu Reeves kommer inte själv att dyka upp i miniserien som utspelar sig 40 år tidigare. Året är 1975 när Winston Scott konfronteras med en del av sitt förflutna som han trodde han lagt bakom sig. Han beger sig på en dödlig tur genom New Yorks mystiska undre värld i ett uppskakande försök att ta över det ikoniska hotellet, som är del i en hotellkedja som fungerar som neutrala mötesplatser för världens farligaste mördare.

Ayomide Adegun som Charon. Foto: Katalin Vermes/Starz Entertainment.

I rollistan återfinns även Ayomide Adegun som en ung Charon (nyligen avlidne Lance Reddicks karaktär i filmerna), Peter Greene som Uncle Charlie, Katie McGrath som domaren och Mel Gibson som Cormac, en ny karaktär i John Wick-universumet.

Mel Gibson som den nya karaktären Cormac. Foto: Prime Video.

Den i tv-Hollywood eftertraktade svenska regissören Charlotte Brändström har regisserat ett av avsnitten. Albert Hughes de andra två.

The Continental: From the World of John Wick lanseras som ett event i tre delar av den amerikanska streamingtjänsten Peacock som också är hem för John Wick-filmerna. Under San Diego Comic Con annonserades att 90-minutersavsnitten kommer till Peacock den 22 och 29 september samt den 6 oktober. I Sverige är det Amazon Prime Video som är seriens distributör.